Pozdravljeni na naši spletni strani.

Pleksi steklo in izdelki iz pleksi stekla

Home - Nekategorizirano - Pleksi steklo in izdelki iz pleksi stekla

VZDRŽEVANJE PLEKSI STEKLA

1. PLEKSI STEKLO

Pleksi steklo je bilo prvič izdelano leta 1933. Narejeno je iz akrila in je odporno proti drobljenju. Predstavlja alternativo in nadomestek navadnemu steklu. akrilno steklo je trajno in zelo fleksibilno, vendar se zlahka opraska. Je tudi občutljivo na določena čistilna sredstva, zato je dobro vedeti kako in s čim Akrilno steklo pravilno vzdržujemo, da ostane jasno in nepoškodovano. 

2. MOŽNOSTI ČIŠČENJA PLEKSI STEKLO 

Pleksi steklo se lahko čisti na več možnih načinov.

3. ODSTRANJEVANJE PRAŠNIH DELCEV IN UMAZANIJE S SUHO METODO ČIŠČENJA PLEKSI STEKLA

S pihom ali s sušilcem za lase spihajte prašne delce in umazanijo. V primeru spihavanja s sušilcem za lase, se obvezno prepričajte, da je nastavljen na najbolj mrzlo pozicijo pihanja, saj vroč zrak akrilno steklo lahko poškoduje. Sušilec za lase držite pot kotom 45 stopinj in nekaj centimetrov stran od površine akrilnega stekla. Pihajte vzdolž površine navzdol, da odstranite vse prašne delce in umazanijo.

Za izpihavanje prahu si vzemite dovolj časa in bodite kar se da temeljiti, ter ne odnehajte s pihanjem, vse dokler opažate prašne delce, da se še držijo Akrilnega stekla.  Šele, ko ne vidite in ne čutite nikakršne umazanije in prašnih delcev več, nadaljujte s postopkom. Akrilno steklo navlažite z raztopino, ki jo pripravite iz vode in čistila za pomivanje posode. 1 čajno žličko čistila (5 mililitrov) zmešajte v 950 mililitrov (0,95 litra) vode. Površino akrilnega stekla namestite poševno (45 stopinj) v umivalnik ali podobno mesto, ter nežno prelijte pleksi steklo (akrilno steklo).

Raztopino lahko tudi vlijete v razpršilo in jo nato nežno popršite po površini. Enako držite akrilno steklo pod kotom 45 stopinj in pustite, da se mešanica čistila počasi spušča in odceja s površine akrilnega stekla. Nežno polzenje čistila po površini pleksi stekla (akrilnega stekla) bo odstranilo tudi najbolj drobne prašne delce in umazanijo, s čimer bo postalo pleksi steklo (akrilno steklo) pripravljeno na brisanje in sušenje.  

4. ZA ČIŠČENJE PLEKSI STEKLA NE UPORABLJAJTE IZDELKOV KI VSEBUJEJO ALKOHOLA, AMONIAKA

Večina izdelkov na trgu, ki se prodajajo kot čistilo vsebujejo alkohol, ki bo  znatno poškodovalo akrilno steklo. Izogibajte se tudi topilom, kot je naprimer aceton sli tekočina za suho čiščenje.Tudi kakršenkoli lak ali peskalni čistilec bo le dodatno poškodoval površino akrilnega stekla,zato se resnično prepričajte, da vaše čistilo ne vsebuje ničesar od naštetega. Priporočamo vam uporabo vode ter čistila za pomivanje posode.

Pleksi steklo
pleksi steklo

Domov

Leave A Comment